De kwekerij van Thijs

Thijs biedt uit eigen kwekerij diverse planten aan.

Dit zijn:
- Buxus
- Bamboe
- Haagbeuk
- Aardbeien

Onderstaand een aantal tips om zelf (verder) te kweken

Het kweken van aardbeienplanten

U kunt van Thijs in Augustus een aantal verse planten kopen. Kweek ze vervolgens zelf verder. Dit kan door deze in Augustus te planten en laat deze bedekt met plastic overwinteren. In het voorjaar plukt u de bloemetjes eruit, zodat de plant zich alleen op de stolonen kan richten.

Steek de planten in augustus los met een riek en verwijder de stolonen van de gekweekte plantjes, zodat u een mooie verse plant overhoudt. Plant ze direct op een perceel waar u het volgende jaar wilt plukken. Let op: pluk uit deze planten geen bloemen, deze zijn immers bestemd voor de productie.

Het kweken van Buxussen

De maten van onze buxussen lopen uiteen van 10cm hoog tot planten van 80 cm doorsnee en 100cm hoog. Voor het maken van een buxushaag kunt u het beste planten van 20cm hoog gebruiken en 5 op een meter zetten.

In juni zijn buxussen goed uitgelopen en zijn ze toe aan een flinke snoeibeurt.

Wilt u er mee verder kweken, dan zoekt u uit het snoeisel mooie, rechte scheuten van de bovenkant van de plant. Neem stekken van ongeveer 10 cm lang, de onderste blaadjes ritst u eraf en met een mesje beschadigt u de bast onderaan. Maak bundeltjes van circa 15 stekken, snoei de toppen eruit en zet ze in een plantenbak. Zorg dat ze goed vochtig staan en bedek ze met plastic folie. In het najaar plant u ze uit in potjes met potaarde.

Vraag Thijs om een offerte te sturen.

Thijs Minitractorwerken

Hamweg 6
9623 PB Lageland

Tel:  06 205 56 072
Mail: info@thijsminitractorwerken.nl

06 205 56 072

Telefoon Thijs minitractorwerken

Thijs minitractorwerken Lageland
header kwekerij